На Харківщині щодня від коронавірусу прищеплюються тисячі людей

У Харківській області продовжується вакцинація

На Харківщині продовжується масова вакцинація населення. Відповідна статистика з’явилася на сайті Харківського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України.

У сумі вакцину за 8 грудня отримали 14429 осіб: 8032 – перше щеплення, а 6397 – друге. Загалом у Харківській області на 9 грудня зробили 1 796 162 щепленнь: 987 187 – перша доза, а 808 975 – друга.

Контекст :

 Завідувач лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський заявив, що пандемія закінчиться вже до нового року, однак у світі ще довго "тлітимуть" численні осередки. Відповідний пост він опублікував у своєму Facebook.

У Харківській області з лютого 2021 року штабом з ліквідації наслідків коронавірусу керував Олександр Скакун, проте тепер він виконує обов'язки голови ХОДА. Новим керівником штабу став заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк.

У Харківській області на 9 грудня коронавірус виявили у 566 мешканців. За добу від COVID-19 померло 36 людей. В області COVID-19 діагностували вже 238 436 осіб. У регіоні за весь період пандемії померло 5932 хворих. Одужало від коронавірусу 213 675 людей. Зараз під наглядом медиків перебуває 18829 пацієнтів.

У Харкові немає вакцини AstraZeneca. Протягом кількох днів її немає у жодному пункті вакцинації регіону. Так, за інформацією джерела, надходження нової партії вакцини очікують у регіоні до кінця цього тижня. Проте скільки саме їх буде – невідомо. За словами Максима Хаустова, отриману вакцину AstraZeneca будуть використовувати лише для введення другої дози харків'янам.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися