Новорічні свята: як у Харкові працюватимуть пункти вакцинації

Озвучено графік роботи пунктів масової вакцинації

Під час новорічних свят у харків'ян, які бажають зробити вакцинацію, буде така можливість. Пункти масової вакцинації будуть закрити лише два дні. Про це повідомляється у пресслужбі Харківської обласної державної адміністрації.

За словами директора Департаменту охорони здоров'я ХОДА Максима Хаустова, у Харкові та Харківській області пункти вакцинації йдуть на вихідні лише 1 та 2 січня. Починаючи з 3 січня роботу буде продовжено у звичайному режимі. З адресами пунктів ви можете ознайомитись тут.

Хаустов зазначив, що на цей момент у пунктах вакцинації доступні три вакцини: Moderna, Pfizer та CoronaVac. Нагадаємо, що на початку грудня вакцина AstraZeneca закінчилася у всіх пунктах масової вакцинації Харкова та області. Вже до кінця того ж тижня в область мали завести цю вакцину. Проте використовуватимуть її лише для введення другої дози харків'янам.

До речі, за весь період вакцинальної кампанії в регіоні було щеплено майже 1 млн 50 тисяч людей. Це майже половина загальної кількості населення Харківської області. Дві вакцини зробили 882 314 людей. За попередню добу було щеплено 10 тис. 664 особи.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" інформував читачів про те, що харківський лікар розвіяв фейкову інформацію та пояснив, у чому затяті прихильники вакцинації не мають рації. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що харків'ян попереджають про шахраїв, які намагаються виманювати особисті дані під приводом виплати "щеплення тисячі гривень". У МОЗ нагадують, що "щеплену тисячу" не видаватимуть "живими" грошима. Українці зможуть гарантовано отримати від держави 1000 грн на віртуальні карти через сервіс "Дія". Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися