Лікар із Харкова розповів, як відрізнити симптоми грипу від COVID-19

У перші дні захворювання симптоми грипу та коронавірусу дуже схожі

На сьогодні не існує симптому, який був би тільки при грипі або тільки при коронавірусній інфекції. Симптоми та в тому і в іншому випадку схожі. Але як зрозуміти, чим захворіла людина, грипом чи у неї COVID-19? Докладніше про це харківський лікар Євген Комаровський розповів у новому відео на своєму YouTube-каналі.

За словами медика, якщо при хворобі у людини пропадає нюх, це зовсім не означає, що у нього коронавірусна інфекція. Такий же симптом може бути та при грипі, хоч і рідше. Для COVID-19 характерне різке погіршення стану на другому тижні хвороби.

"І те, й інше є вірусною інфекцією. За наявності вірусної інфекції стандартні рекомендації абсолютно однакові, чи то грип, чи коронавірус", — підкреслив Комаровський.

Зараз немає ефективних противірусних препаратів, які могли б опинитися біля кожного будинку під рукою, вважає лікар. Тому людина сама створює собі умови, щоб організм упорався з вірусом максимально швидко. Для цього необхідно: теплий одяг, чисте, прохолодне і свіже повітря, постільний режим потрібен тільки за бажанням, питво, і при необхідності жарознижувальне.

"У будь-якому разі, якщо прояви вірусної інфекції: температура, нежить, слабкість, біль у горлі тощо, вам необхідно одразу тепло одягнутися, провітрити приміщення та багато пити", - розповів лікар.

Комаровський також підкреслив, що за будь-яких симптомів потрібно якнайшвидше звернутися до сімейного лікаря.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що харківський лікар має сумнів, що в Україні зарплати медиків можуть піднятися до 20 тисяч гривень. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що лікар із Харкова заявив, що у 2022 році ситуація з коронавірусом буде не такою трагічною. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися