У Харківській області у дитсадку у дітей виявили сальмонельоз, ковид та ротавірус

Спалах на гостро-кишкову інфекцію не підтвердився

В одному з дитячих садків у смт Новопокровка було проведено перевірку після того, як було зафіксовано п'ять випадків інфекційних захворювань серед дітей ясел-саду. Про це повідомляється у пресслужбі Держпродспоживслужби Харківської області.

Так, за інформацією джерела, спалах на гостро-кишкову інфекцію не підтвердився. Згідно з результатами лабораторних досліджень, у п'ятьох дітей виявили ротавірусну інфекцію, яка не належати до харчових токсикоінфекцій і передається повітряно-краплинним шляхом. У двох із них медики додатково діагностували коронавірус, а у ще одного – сальмонельоз.

На сьогодні діти вже виписані із медичного закладу. У пресслужбі зазначають, що пригода могла статися через неналежне виконання своїх посадових обов'язків цілої низки керівників різних ланок. У зв'язку з цим роботу дитячого садка призупинено відсьогодні. Посібнику необхідно усунути всі порушення.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що з 24 по 28 грудня у Новопокровській установі дошкільної освіти (ясла-садок) було зафіксовано п'ять випадків інфекційних захворювань серед дітей. Попередній діагноз, який поставили медики – гастроентероколіт. Докладніше читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що двоє харків'ян отруїлися після відвідування закладу у курортній Бердянську, що у Запорізькій області. У жінки крім звичних симптомів з'явився і незвичайний - через тиждень у неї впав зір і водночас почало двоїтися в очах. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися