У Харкові в іноземного студента виявили небезпечне захворювання

Захворювання виявили у громадянина Республіки Конго, який навчається у харківському ВНЗ

У Харкові у студента з Республіки Конго виявили завізний випадок малярії. Про це повідомляється у пресслужбі "Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України".

За інформацією джерела, студент прибув до Харкова для проходження навчання в одному із вищих навчальних закладів міста. Захворювання було виявлено під час проведення медичного огляду та профілактичного обстеження у студентській лікарні.

Після виявлення малярії в іноземця, його направили до "Міської клінічної лікарні №31" для проходження детального обстеження та лікування цієї небезпечної хвороби. Тим часом за місцем проживання хворого, фахівці провели епідеміологічне розслідування та запровадили комплекс протиепідемічних заходів.

Зазначимо, що малярія – це група трансмісивних захворювань, що передається людині через укус малярійними комарами. Хвороба супроводжується лихоманкою, ознобом, слабкістю, головним болем, анемією, збільшенням розмірів селезінки та печінки, а також багатьма іншими. Ця хвороба поширена в Африці, Океанії, Азії, а також Центральній та Південній Америці.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що у Харківській області за останню добу зафіксували 3 смерті від COVID-19. У "Харківському обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ України" розповіли, в якому з районів області виявлено найбільше випадків захворювання на добу. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що в Харківській області в дитсадку у дітей виявили сальмонельоз, ковід та ротавірус. У зв'язку з цим роботу дитячого садка призупинили. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися