Як харків'янам отримати бустерну дозу вакцини від COVID-19

Бустерну дозу вводять через деякий час після другої вакцинації

Харків'яни можуть зробити бустерну дозу вакцини від коронавірусу за власним бажанням. Про це повідомляє видання NewsRoom, посилаючись на слова заступника Харківського міського голови з питань охорони здоров'я Світлани Горбунової-Рубан.

Для того, щоб харків'янам отримати бустерну дозу вакцини, слід звернутися до свого сімейного лікаря та обговорити з ним проведення вакцинації. За словами Світлани Горубунової-Рубан, бустерну дозу вводять лише після проведення другої вакцинації. З цього моменту має пройти 6-8-12 місяців.

Також заступник. мера з питань охорони здоров'я наголосила, що на сьогодні у Харкові вакцинувалися майже 50% мешканців. У зв'язку з цим, локдауну у місті, ймовірно, вдасться уникнути.

До речі, зараз у поліклініках Харкова можна вакцинуватись Phizer. Наступного тижня знову з’явиться Moderna.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що в Харківській області продовжується зростання захворюваності на коронавірус. Статистика з кожним днем стає все страшнішою. Минулої доби коронавірус виявили у 560 жителів області. Це більш ніж на сто випадків більше, ніж на добу раніше. Зазначається, що COVID-19 забрав життя 11 людей за цю добу. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що Завідувач лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський висловився з приводу паніки, яка зараз виникла навколо нового штаму коронавірусу "Омікрон". Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися