У Харків завезуть велику партію однієї з вакцин

Зараз цієї вакцини немає у багатьох пунктах вакцинації у місті та області

У Харкові очікують на постачання великої партії вакцини від коронавірусу. Про це повідомляє видання "Об'єктив", посилаючись на слова директора департаменту охорони здоров'я ХОДА Максима Хаустов.

За інформацією джерела, цими днями до міста прибуде партія вакцини CoronaVac. Вона буде доступна в кожному пункті вакцинації в місті як для першого щеплення, так і для другого. На сьогодні у багатьох пунктах вакцинації немає цієї вакцини. Крім того, у деяких відсутня вакцина Moderna.

Хаустов наголосив, що він незадоволений темпами вакцинації у регіоні. Варто зазначити, що Харківська область понад місяць перебуває у лідерах за кількістю вакцинованих. З лютого минулого року в області було зроблено 2116312 щеплень від коронавірусу.

На сьогодні 52% щеплено хоча б однією дозою вакцини. Хаустов вважає, що цього мало. Коли буде 70% і більше, можна буде сміливо сказати, що область готова до нової хвилі коронавірусу.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що в Харківській області погіршується ситуація із захворюваністю на коронавірус. У порівнянні з результатами минулого тижня, на цьому - показники набагато вищі. Наприклад, у Харкові за добу захворіло 547 людей. Докладніше читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що в Харківській області підтвердили кілька випадків захворювання на новий штам коронавірусу "Омікроном". Харків'янам розповіли про найпоширеніші симптоми "Омікрону", які у більшості виявляються на самому початку хвороби. Докладніше читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися