Ще в одному районі Харківської області заборонили відвідувати пляжі на Водохреща

Жителів Борівської громади закликали утриматись від відвідування водойм 19 січня

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Ізюмської районної військової адміністрації ухвалила рішення про заборону відвідування пляжів, річок та інших водних об’єктів на території Ізюмського району. Йдеться про відвідування водойм у період свята Водохреща. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Борівської селищної ради. 

Відповідне рішення ухвалили у зв’язку з потенційними загрозами, які несуть дії ворожих військ  на Водохреща. Також ухвалення рішення продиктоване дотриманням заходів мінної безпеки, адже у прибережній зоні та безпосередньо в воді можуть бути вибухонебезпечні предмети. 

До того ж на річках та інших водних об‘єктах Ізюмського району, зокрема і Борівської громади, не облаштовані та не функціонують спеціальні локації для занурення у воду. 

“Закликаємо жителів Борівської громади утриматись від відвідування водойм 19 січня і не наражати на небезпеку себе та близьких людей”, - звернулися до жителів громади у Борівській селищній раді. 

Також відвідувати пляжі на Водохреща заборонили у Балаклійській громаді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у четвер, 19 січня, християни східного обряду святкуватимуть Хрещення Господнє, або Богоявлення. Це свято, присвячене хрещенню Ісуса Христа в річці Йордан. З вечора 18 січня, у день Навечір'я Богоявлення, у храмах Харкова відбудеться вечірнє богослужіння, після якого буде проведене освячення води. На Хрещення, 19 січня, вранці відбудеться Божественна літургія, а після неї - освячення води. Освячення води триватиме до вечора у храмах міста та біля джерел.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися