Як охороняють публічний порядок у Харківській області на Водохреща (ФОТО)

Очікується, що участь у заходах обрядових занурень у воду візьмуть близько 15 тисяч громадян

У Харківській області 400 правоохоронців забезпечують охорону публічного порядку на Водохреща. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

 У четвер, 19 січня, у 172 православних храмах Харкова та області проводяться урочистості з нагоди відзначення Богоявлення Господнього. Для проведення релігійних обрядів занурення у воду було облаштовано 53 відкритих водоймища та джерел для купань.

Очікується, що участь у заходах обрядових занурень у воду візьмуть близько 15 тисяч громадян.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області під час Водохреща облаштували 36 рятувальних постів. У місцях проведення урочистого освячення води у Харківській області організують 36 спеціальних рятувальних постів, на яких чергуватимуть співробітники ДСНС. Головну загрозу під час Водохрещення становить велике скупчення людей та масове купання у крижаній воді. Це особливо небезпечно при нестійкій погоді та відсутності морозів. За таких обставин крига втрачає міцність.

До того ж у деяких районах Харківської області заборонили відвідувати водойми під час святкування Водохреща. Так, Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Ізюмської районної військової адміністрації ухвалила рішення про заборону відвідування пляжів, річок та інших водних об’єктів на території Ізюмського району.

Відповідне рішення ухвалили у зв’язку з потенційними загрозами, які несуть дії ворожих військ  на Водохреща. Також ухвалення рішення продиктоване дотриманням заходів мінної безпеки, адже у прибережній зоні та безпосередньо в воді можуть бути вибухонебезпечні предмети. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися