У Харківській області не вистачає педагогів: особливості навчання на деокупованих територіях

До початку російської воєнної агресії у Харківській області нараховувалося 21 525 вчителів

У деокупованих населених пунктах Харківської області триває відновлення навчального процесу. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

У ХОВА розповіли, що через повномасштабну російську агресію було зруйновано не тільки заклади освіти, а й зменшилася кількість педагогів.

Під час візиту до області Міністра освіти та науки України Сергія Шкарлета обговорювали шляхи розв'язання проблему нестачі вчителів. Тоді вирішили залучити до дистанційного навчання студентів та викладачів закладів вищої освіти. Тож школярам викладають дисципліни 44 студенти Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди та 16 представників Харківської гуманітарно-педагогічної академії. 

Серед дисциплін, які викладають нові спеціалісти:

  • українська мова та література,

  • географія,

  • історія і право,

  • біологія,

  • хімія,

  • англійська та німецька мови тощо.

Наразі через ворожі обстріли ще не в усіх навчальних закладах відновили навчання. Приміром, у Вовчанській громаді зареєстровано 18 закладів загальної середньої освіти, з них шість з 1 грудня відновили роботу у дистанційному форматі.

Загалом, за даними Департаменту науки та освіти Харківської ОВА, до початку російської воєнної агресії у Харківській області нараховувалося 21 525 педагогів, наразі в регіоні налічується 18 574 вчителі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у харківських школах не буде подовжених зимових канікул. Перший семестр у харківських школярів триватиме до 29 грудня. Канікули будуть тривати до 15 січня, другий семестр розпочнеться у понеділок, 16 січня 2023 року.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися