У Харкові відкрили спеціальний клас: що відомо

Клас безпеки у Харкові буде працювати у дистанційному режимі

У Харкові 14 лютого відбулося офіційне відкриття першого класу безпеки. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління ДСНС України у Харківській області. 

Клас облаштували в одному із закладів освіти Салтівського району. Його оснастили всім необхідним для вивчення школярами:

  • правил пожежної, мінної безпеки, 

  • цивільного захисту,

  • алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій,

  • порядку надання домедичної допомоги. 

Враховуючи безпекову ситуацію освітній процес в Харківській області відбувається в онлайн режимі, тому наразі цей клас буде працювати у дистанційному режимі.

Начальник Головного управління ДСНС України у Харківській області Олександр Волобуєв зазначив, що за допомогою таких навчальних платформ планують якомога ефективніше навчити дітей основам безпеки життєдіяльності. “Станом на зараз внаслідок бойових дій на Харківщині загинуло вже 74 дитини та 212 отримали поранення і травми. Отже, знання, отримані дітьми у цьому класі, допоможуть їм в майбутньому уникнути трагічних ситуацій”, – зауважив представник ДСНС.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що уряд закликає українців повідомляти про їхнє зруйноване або пошкоджене нерухоме майно. Громадянам нагадали, що повідомити про руйнування житла можна на порталі “Дія”, через Центр надання адміністративних послуг чи нотаріуса. У відомстві повідомили, як правильно зафіксувати пошкодження чи руйнування житла. При фіксації пошкоджень або руйнувань потрібно дотримуватися кількох важливих правил.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися