Діти з Харківщини навчатимуться у Франції: подробиці

Група школярів поїде до Франції у вересні

У квітні, впродовж двох тижнів, 20 дітей з Лозівської громади віком від (8 до 12 років) відпочивали у французькому місті Томблейн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Лозівської громади. 

У міській раді розповіли, що у вересні наступна група дітей поїде до Франції на навчання.

Лозівський міський голова Сергій Зеленський та освітяни обговорили з французькою стороною подальші напрямки співпраці між Лозівською громадою та містом Томблейн.

Щодо відпочинку дітей з Харківщини у квітні міський голова зазначив, що поїздка пішла школярам на користь – це у першу чергу психологічне розвантаження, нові знайомства, спілкування й розваги. Керівники групи - начальниця Управління освіти, молоді та спорту Вікторія Урванцева та директор Лозівського ліцей №5 "Лінгва" Алла Середа поділилися враженнями від поїздки. За їхніми словами, зелене, комфортне й привітне місто Томблейн нагадало український Крим. У Франції діти постійно були оточені увагою, кожного дня насичена програма відпочинку. Освітянки наголосили, дуже важливо, що діти знаходилися у безпеці, були розслаблені й насолоджувалися життям. Знайшли нових друзів з якими продовжують спілкуватися й на відстані.

Щодо деталей наступної поїздки, то група лозівських школярів поїде навчатися до французької школи. Тож, на вимогу організаторів, діти, які приїдуть, повинні хоча б мінімально володіти французькою мовою.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у 25 громадах області та в місті Харків навчальний рік завершиться 2 червня, у 22 громадах – 30 травня. Школярі 7 громад Куп’янського району закінчать навчання 30 червня.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися