В Харкові планують побудувати шкільне укриття на 450 осіб

Бомбосховище планують побудувати в Індустріальному районі міста

Про будівництво шкільного бомбосховища на 450 осіб в Індустріальному районі Харкова повідомив мер міста Ігор Терехов під час спілкування з журналістами.

За словами Терехова, це перше укриття, яке відповідатиме оновленим Державним будівельним нормам, і для його будівництва вже розробили проєктно-кошторисну документацію. За попередніми підрахунками, реалізація цього проєкту коштуватиме 56 млн грн. Мер наголосив, що такі укриття будуватимуть у всіх районах Харкова.

"Це значні фінансові ресурси, але ми підемо на це, оскільки розуміємо, що дітям треба вчитися. Дуже хочу, щоб ми почали вже цього року, бо є запит на очне навчання. Наші будівельники запевняють, що зможуть це зробити за три місяці", - повідомив Ігор Терехов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про відмову міської влади від будівництва офісного центру біля Саржиного яру. Для будівництва офісного центру у Харкові, яке планувалося біля Саржиного яру, обрали місце в Індустріальному районі Харкова. Про це повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов під час спілкування з журналістами. "Ми ніколи не задіювали Саржин яр. А прилегла територія, яка була гіпотетично тоді обумовлена, вона змінена. Зараз ми спілкувалися з громадськістю і дуже ретельно підходили і знайшли зовсім інше місце, де буде розташований цей центр", -  зазначив Ігор Терехов. За його словами будувати цей центр будуть в Індустріальному районі, подробиць мер не повідомив з міркувань безпеки. "І це центр в якому можуть в разі необхідності теж навчатися наші діти. Але там можуть навчатися і студенти, там буде безпечний простір для всіх громадян Харкова і вимушених переселенців, яких у місті 186 тисяч", - додав мер.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися