Сон по діагоналі та "космічні кораблі": у Харкові показали, як працюють дитсадки в карантин (ФОТО)

На вході дітей зустрічає медсестра в захисному костюмі, яка вимірює температуру і дезінфікує все: від рук до взуттєвої підошви

Сьогодні, 1 червня, у Харкові відкрили свої двері 206 дитячих садків. В одному з них - дошкільному закладі №30 на Олексіївці - продемонстрували, як тепер будуть приймати і виховувати дітей в умовах карантину.

На вході дітей зустрічає медична сестра в захисному костюмі, яка вимірює їм температуру, дезінфікує руки, підошву взуття, рюкзаки, самокати та іграшки, якщо такі є. Після цього дитина знімає маску і, якщо вона одноразова, викидає її в спецконтейнер, який стоїть поруч. Потім діти прощаються з батьками і йдуть з вихователями далі в дитсадок. З нагоди Дня захисту дітей і щоб підбадьорити вихованців, вихователі приготували їм подарунки - різнобарвне мило.

У дитячому садку обіцяють, що діти більше часу проводитимуть на вулиці, а для їх безпеки прибрали м'які іграшки, настільні ігри та махрові рушники, які замінили на паперові. За столами діти тепер будуть сидіти по діагоналі (по два замість чотирьох), спати на відстані один від одного – через ліжко, які вихователі називають космічними кораблями, щоб зацікавити дітей.

Раніше ми повідомляли, що в рамках ослаблення карантину з сьогоднішнього дня в Харкові відновили свою роботу дитячі садочки.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися