У Харківському університеті створили новий проєкт та нову міську «фотозону»: подробиці

ХПІ відкрив зоряний проєкт для розвитку університету

В НТУ "ХПІ" відбулось урочисте відкриття нового проєкту для відновлення та інноваційного розвитку Харківського Політеху – "Зоряне небо ХПІ". Його головними "зірками" стали творці університету: визначні вчені, викладачі, громадські діячі, а продовженням – віртуальний простір тематичного сайту. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прес-служби університету.

"Сьогодні кожен може стати учасником проєкту та запалити свою зірку на "Зоряному небі ХПІ", перерахувавши кошти на підтримку університету", – зазначають в НТУ "ХПІ".

"Небосхил" Харківського Політеху розташований на стіні Науково-технічної бібліотеки та на інтерактивній мапі інтернет-простору. Гостями події стали представники Наглядової ради НТУ "ХПІ", які цього дня зібралися на засідання. Захід був присвячений Всесвітньому Дню науки в ім’я миру та розвитку, який відзначається 10 листопада.

"Зоряне небо ХПІ" є дуже важливим проєктом для нашого університету, – сказав на церемонії відкриття ректор НТУ "ХПІ" професор Євген Сокол. – Одна з його стратегічних цілей: дати можливість майбутнім поколінням політехніків дізнатися про тих, хто вписав свої імена до "золотих сторінок" ХПІ. Кожен інститут на нашому "небі" представлений своїм сузір’ям, головними зірками якого є визначні вчені та викладачі – творці майже 140-річної історії Харківського Політеху. Друга важлива мета проекту – його спадкоємність. Ми продовжуємо розвивати та відновлювати університет, який зазнав значних руйнувань через російську агресію. І, попри важкий воєнний час, сьогодні кожен, кому небайдужа доля ХПІ, може зробити свій внесок та запалити свою зірку на Зоряному небі ХПІ".


Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Харків втратить приблизно 4 мільярди гривень "військового ПДФО": як це вплине на місто

У міських бюджетів забрали "військове ПДФО". Як це вплине на Харків? Які статті видатків у Харкові можуть зразу "відпасти" через брак коштів у бюджеті і чи залишиться бюджет Харкова профіцитним – журналіст сайту "Коментарі. Харків" запитала у експертів.

Політолог Аналітичного центру "Обсерваторія демократії" Антон Авксентьєв зазначає, що за перші дев’ять місяців 2023 року до міського бюджету Харкова надійшло 2,6 мільярдів гривень "військового ПДФО", що склало 17% його дохідної частини. З 1 жовтня 2023-го і до кінця того року, в якому буде скасовано воєнний стан, усі податки військовослужбовців зараховуватимуться виключно до Державного бюджету. Відповідно, для Харкова це близько 3,5-4 мільярдів грн. недоотриманих коштів на рік. Як це вплине на Харків – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися