У Харкові значно змінилась ситуація: що відбувається

У метрошколі вже немає можливості створювати нові класи - там навчається понад 2000 дітей

У Харкові збільшується попит на навчання школярів офлайн. Про це розповів Харківський міський голова Ігор Терехов в ефірі національного телемарафону, повідомляють "Коментарі. Харків".

Мер Харкова розповів, що батьки хочуть, щоб діти навчалися в режимі офлайн, а не в режимі онлайн. “Ми розуміємо, що сьогодні немає таких, знаєте, можливостей в нас більше створювати такі класи в метро. І тому ми сьогодні вже будуємо підземну школу на 450 учнів в одну зміну, тобто у дві зміни будуть навчатися 900 учнів. І хочемо якнайшвидше побудувати цю школу”, – зазначив очільник міста.

Начальниця відділу загальної середньої освіти міського департаменту Ірина Тарасенко розповіла виданню “Суспільне Харків”, що з 27 листопада у Харкові відкрили ще один клас в метрошколі, його облаштували на станції "Академіка Павлова".

За словами чиновниці, це третій клас на "Академіка Павлова". В ньому навчатимуться школярі з Київського та Салтівського районів Харкова.

"Навчання здійснюється у дві зміни. На першій зміні будуть навчатися класи Салтівського району, на другій зміні — класи Київського району. Навчаються учні різних класів, але попит був на середню ланку дітей і на старшу, тому тут будуть навчатися діти від 5 до 11 класу", — розказала чиновниця.

Кількість учнів, які на 27 листопада вчаться у класах, облаштованих у метро, сягнула 2087 дітей.

"Наразі на п'яти станціях метрополітену обладнані 19 приміщень. Навчаються 205 класів, 2087 дітей. Кількість дітей і кількість класів зросла у порівнянні з 4 вересня, коли ми відкривали метрошколу. Наразі попит серед батьків виріс", — сказала Тарасенко.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про результати перевірки метрошколи.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися