Стало відомо, що зміниться у харківському метро у січні

Метросадок відкриють на 5 станціях харківського метрополітену

У Харкові працюватиме метросадок. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Виконавчий комітет Харківської міської ради у понеділок, 4 грудня, підтримав рішення про організацію освітнього процесу в групах для дітей старшого дошкільного віку в приміщеннях КП “Харківський метрополітен”.

Навчання в метро у групах для дітей старшого дошкільного віку з короткотривалим перебуванням почнуть з 6 січня 2024 року.

Дитячий садок працюватиме на ст. м. “Університет”, “Перемога”, “Академіка Павлова”, “Метробудівників” і “Тракторний завод”.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про зміни у метрошколі Харкова. За словами Ігоря Терехова, кількість школярів у метрошколі з початку року збільшилася більш ніж удвічі. У метро навчається вже 1860 учнів (з понеділка - плюс чотири нових класи) - і можливості підземки, на жаль, поступово вичерпуються.  “Тому зараз ми ретельно працюємо над тим, аби якнайшвидше завершити будівництво підземної школи - першого сучасного бомбосховища в Індустріальному районі, де у форматі офлайн зможуть навчатися ще 900 дітей”, - наголосив Ігор Терехов.

Також за словами очільника міста, паралельно проводиться підготовка відповідної документації та підбір земельні ділянки, щоб розпочати будівництво таких же захисних споруд і в інших районах Харкова. “Адже сьогодні це єдине оптимальне рішення, здатне поєднати безпеку й очну освіту”, - переконаний очільник Харкова.

Раніше Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець зазначив, що метрошкола в Харкові — місце здобуття знань для маленьких українців.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися