Харківська область потрапила в трійку лідерів за результатами ЗНО

У Харківському фізико-математичному ліцеї в цьому році немає жодного медаліста

Харківська область опинилася на третьому місці в Україні за кількістю відмінних тестів ЗНО. Про це Суспільне | Новини розповів глава регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко.

За даними чиновника у випускників регіону 27 максимальних результатів у 200 балів. Один з відмінників - випускник школи з району Харківської області, решта - харків'яни.

Шестеро учнів, які отримали по 200 балів за тести - однокласники Харківського фізико-математичного ліцею № 27. В цьому році в там 58 випускників.

При цьому немає жодного медаліста. Директор ліцею Юлія Єременко каже, що оцінки за навчання вчителі ставлять по справедливості.

"Ми об'єктивно оцінюємо. Взагалі-то всі наші учні заслуговують найвищих балів, тому що вони працювали більше, ніж їх однолітки", - розповіла директор навчального закладу.

Випускники, які отримали максимальні результати ЄДІ, будуть винагороджені грошовими преміями. Суму і дату виплат оголосять на наступній сесії міськради. Про це розповіла керівник міського Департаменту освіти Ольга Деменко.

На сайті мерії кажуть, що найвищий бал в регіоні в цьому році отримав 31 абітурієнт. Але це число вказано з урахуванням результатів попередніх років.

Також варто відзначити, що остаточні підсумки та рейтинги ЗНО-2020 оголошені після 14 серпня. Ця дата на сайті тестування вказана кінцевої для обробки сертифікаційних робіт учасників додаткової сесії.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, 20 абітурієнтів набрали з математики та фізики вищий бал. Зокрема, з математики найвищий результат показали 15 випускників. П'ятеро учасників ЗНО змогли набрати максимальні 200 балів з фізики.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися