Погода у Харкові: синоптики попередили про сильний вітер, грози та дощ

Синоптики Харківського гідрометцентру дали точний прогноз погоди на завтра

Над Харківщиною в останні дні хазяйнує малорухомий циклон Xander. Саме він наразі визначає погодні умови в області. Про це йдеться в офіційному повідомленні Харківського регіонального центру з гідрометеорології.

Наразі центр циклону Xander перебуває над Поліссям, а над Харківщиною панує його тилова частина.

У п'ятницю синоптики передбачають невелике похолодання. У Харківській області температура повітря вночі складатиме 3-8 ° С, а вдень 10-15° С тепла. У Харкові - вночі 5-7° С, вдень - 11-13° С тепла.

Метеорологи обіцяють, що 16 квітня весь день буде хмарно, але з проясненнями. Опади очікуються незначні: невеликий дощ, місцями - грози. Також прогнозується посилення південно-східного вітру зі швидкістю 7-12 м/с.

Передбачається незначне зростання атмосферного тиску до 747-748 мм рт.ст.

У метеорологічній службі зазначають, що радіаційний стан навколишнього середовища в місті Харкові складає 11 мкР/год.

У Харківському гідрометцентрі розповіли, що найтеплішим цей день був у 1972 році, тоді зафіксували 23,7° С тепла. Найхолодніше було у 1968 році, коли температура була мінусова з позначкою у 2,8° С.

Раніше "Коментарі" розповідали, що у Харкові ведеться запекла боротьба за крісло ректора ХНУ ім. Каразіна. Одна з кандидаток - дочка колишнього голови ХОДА Євгенія Кушнарьова. Її підтримує колишній ректор, який, написавши заяву про відставку, призначив себе тимчасово виконувачем обов'язки ректора і повністю контролює виборчий процес в університеті. Вибори ректора відбудуться 26 травня, в них візьмуть участь близько 2500 осіб.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися