На ноутбуки та ЗНО - як у Харківській області витратять 60 мільйонів з Фонду боротьби з Covid-19

Кабмін виділив гроші Харківській області для протидії коронавірусу у сфері освіти

Харківська область отримала додаткові кошти з державного бюджету за статтею "субвенції місцевим бюджетам на боротьбу з Covid-19 у закладах середньої освіти" на суму трохи менше ніж 60 мільйонів гривень. Про це повідомляє пресслужба Харківської ОДА з посиланням на директорку Департаменту освіти та науки Харківської області Анжеліку Крутову.

За її словами, розміри субвенцій, які регіон має виділити на той чи інший напрямок, регулюється рішенням Кабміну. Відтак Харківська обласна рада проголосувала за те, аби 58 мільйонів гривень використати на придбання ноутбуків для шкіл, а 1,2 мільйона гривень - на забезпечення належних санітарно-епідеміологічних умов для проведення ЗНО в області.

Ноутбуки, які запланували купити для шкіл будуть призначені вчителям-предметникам для проведення дистанційних занять. Втім, отримають комп'ютери не усі навчальні заклади: у першу чергу забезпечуватися технікою будуть школи та інші заклади середньої освіти, у яких кількість учнів складає 250 осіб чи більше, а також опорні обласні заклади, у яких здобувачів освіти понад 200. А далі - за залишковим принципом - спочатку школи, де навчається понад 100 учнів, в останню чергу - де школярів менше сотні.

Залишки коштів, які надійшли в область з державного бюджету, використають для проведення ЗНО, зокрема на індивідуальний захист всіх учасників процесу, а також на дезінфекцію пунктів проведення оцінювання.

У Департаменті освіти області повідомили, що наразі докладають зусиль, аби покращити якість дистанційної освіти та бути готовими до її впровадження у наступному навчальному році у разі необхідності.

Раніше "Коментарі" розповідали, що цього року школярі навчатимуться на тиждень довше. Останні дзвоники пролунають у школах області 4 червня, а у навчальних закладах міста Харків - на день пізніше - 5 червня.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися