Як у Харкові навчають студентів допомагати депутатам

Пройшовши навчання харківські студенти зможуть потрапити на стажування у Харківську міськраду

У Молодіжній раді при Харківському міському голові створили проєкт підготовки молодих харків'ян для роботи помічниками депутатів міськради. Про це розповіли у пресслужбі Харківської міської ради з посиланням на голову Молодіжної ради Дмитра Давідьянца.

"Лідер змін" покликаний реалізувати в життя ідею відповідального лідерства у політиці та соціальній сфері.

За словами Дмитра Давідьянца, головна мета проєкту - створити та навчити молодь користуватися ефективними інструментами для формування висококваліфікованих навичок помічника депутата.

Голова Молодіжної ради розповів, що проєкт був створений під вже наявний запит на професійних помічників депутатів. Це пояснюється тим, що зараз у Міськраді багато нових депутатів, у яких ще немає пулу помічників.

У проєкті беруть участь 40 студентів з 2 по 4 курс харківських вищих навчальних закладів, які після навчання зможуть працювати помічниками депутатів на громадських засадах. 20 найкращих випускників зможуть пройти стажування у міськраді.

Підготовкою студенти займатимуться протягом трьох тижнів. Вони опановуватимуть три освітні блоки: "Помічник депутата та йог інструменти", "Політична грамотність" та "Демократія і влада". На них чекають симуляційні ігри з певними ситуаціями, дискусії з представниками влади та семінари.

Організатори проєкту сподіваються на те, що у вересні буде запущено другий набір на курс. Восени планують почати підготовку помічників вже для депутатів обласної ради.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що Харківські громади беруть участь у всеукраїнському конкурсі проєктів розвитку. За результатами голосування, у якому може взяти участь кожен українець, проєкт-переможець однієї з громад отримає фінансування у розмірі 500 тисяч гривень.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися