Харківські громади з дивовижними проєктами приймають участь у конкурсі від USAID DOBRE

Підтримати цікаві проєкти може кожен українець, і вони дійсно того варті. На їхню реалізацію переможець отримає 500 тисяч гривень

Харківські громади подали заявки на участь у конкурсі "Наша громада", який проходить у рамках програми "Децентралізація приносить кращі результати та ефективність" (DOBRE) від USAID.

За право отримати 500 тисяч гривень на втілення свого проєкту змагаються 283 громади зі всієї України. Саме за проєкти, які громади представили на конкурс мають проголосувати українці.

Зробити це просто, достатньо зареєструватися на сайті проведення конкурсу. Кожен українець може підтримати 5 проєктів.

У Харківській області свої проєкти подали 16 громад, і кожен з них вартий того, аби бути реалізованим:

Близнюківська

Проєкт у сфері медицини "Health is Wealth". Громада хоче витратити гроші на облаштування Самійлівської амбулаторії сімейної медицини обладнанням та створити сучасний медичний простір для сільських жителів.

picture

Богодухівська

Проєкт у сфері дозвілля "З культурою в душі". У громаді хочуть створити професійну студію звукозапису, аби дати мешканцям доступ до створення фонограм, запису вокальних композицій, озвучування театральних вистав, створення аудіокниг, оцифровка фольклорних композицій - культурного надбання громади.

picture

Борівська

Проєкт у сфері підприємництва #BorovaMarket. Громада хоче підтримати місцевих підприємців, які опинилися у скрутній ситуації через коронавірус. Для них планують створити #BorovaMarket - онлайн-майданчик де виробники продукції зможуть розміщувати інформацію про себе та свої товари і продавати їх за принципом Prom.ua.

picture

Великобурлуцька

Проєкт у сфері екології "Від шкідливого до корисного пластику один крок!". Громада потерпає від перенасиченості навколишнього середовища пластиковими відходами, і вирішила створити лінію з виробництва піщано-полімерної плитки шляхом переробки сміттєвого пластику.

picture

Дергачівська

Проєкт у сфері інклюзії "Apple dream". Громада хоче облаштувати інклюзивний простір у яблуневому саду, аби дати можливість дітям та дорослим з особливими потребами для проведення активного відпочинку, фізичної та соціальної реабілітації, а людям похилого віку - створити сприятливі умови для активного і повноцінного життя у громаді.

picture

Зміївська

Проєкт у сфері інклюзії "Дитинство без бар’єрів". Облаштування для дітей з особливими потребами центру корекційно-розвиткових послуг, зокрема темної сенсорної кімнати відпочинку, кабінету ЛФК та вуличного майданчика зі спеціалізованим обладнанням для проведення занять з фізичного розвитку і реабілітації.

picture

Золочівська

Проєкт у сфері дозвілля "LF "Скора вода". Молодь громади хоче розвивати фестивальний рух та організувати локальний фестиваль "Скора Вода" на честь 300-річчя з дня народження Г. С. Сковороди на території мальовничого села Сковородинівка Золочівської селищної територіальної громади, на березі славнозвісного ставка Панські штани, неподалік від Національного літературно-меморіального музею ім. Г.С.Сковороди.

picture

Краснокутська

Проєкт у сфері дозвілля "Сім джерел єдності". Громада потребує сучасної зони відпочинку,  яка б слугувала взірцем патріотичного виховання поколінь у дусі поваги до культурної спадщини предків та любові до рідного краю. Таку зону хочуть створити на найвищій точці Краснокутської громади, у селі Козіївка.

picture

Малинівська

Проєкт у сфері дозвілля "AQUA-MALINA". У громаді є великі можливості для розвитку спорту, що є важливим засобом сприяння підвищенню соціальної і трудової активності людей, але немає можливості займатися плаванням. Серед мешканців громади 90% запитів пов'язані саме з облаштуванням басейну на території.

picture

Мереф'янська

Проєкт у сфері дозвілля "Музей просто неба ім. Івана Сірка". Мерефа – козацька станиця, батьківщина Сірка. Громада хоче зберегти своє історичне минуле та створити музей просто неба імені Івана Сірка, який знаходитиметься на території невеликої паркової зони, вздовж центральної вулиці Дніпровської у місті Мерефі.

picture

Олексіївська

Проєкт у сфері дозвілля "Парк "Олексіївський лелека". Громада непокоїться через проблеми дитячої злочинності, відсутності здорового способу життя серед молоді, булінг, тому хоче створити умови для цілорічного, повноцінного сімейного відпочинку та забезпечення різноманітного дозвілля жителів і гостей села Олексіївка та збудувати там великий парк.

picture

Пісочинська

Проєкт у сфері медицини "Здорові люди". У громаді багато сімей учасників АТО, що потребують реабілітації та оздоровлення. Багато проблем зможуть вирішити відкриття сучасного басейного комплексу та модернізація спортивної інфраструктури.

picture

Роганська

Проєкт у сфері підприємництва "Бізнес-інкубатор". Громада переживає через зменшення кількості мешканців, тому хоче створити бізнес-інкубатор, працюючий за допомогою телеконференцзв’язку, що навіть в умовах пандемії COVID-19 дозволить підприємцям-початківцям створювати стартапи у сфері не тільки сільськогосподарського виробництва, а й розвитку зеленого туризму та сучасних креативних індустрій.

picture

Слобожанська

Проєкт у сфері дозвілля "Бібліотека - це потужний інформаційний центр сучасності". Громада не може забезпечити повноцінне культурне життя мешканців сільських територій, тому хоче створити сучасний культурний простір, який міститиме: 2 бібліотеки, молодіжний простір, працюючи гуртки, краєзнавчий музей.

picture

Старосалтівська

Проєкт у сфері туризму "Welcome to Dovgalivka". У громаді є багато мальовничих приватних баз відпочинку, але безкоштовні місця для відпочинку лише дикі, тому на території хочуть створити та облаштувати найпопулярнішої зони відпочинку у смт Старий Салтів з урахуванням потреб максимальної кількості населення усіх верств та категорій.

picture

Чугуївська

Проєкт для людей похилого віку "Соціальна громада". У громаді є центр з соціального обслуговування, тому на його базі хочуть облаштувати майданчик формату Open-Space, де відвідувачі Терцентру мали б змогу проводити різноманітні культурні, оздоровчі заходи на свіжому повітрі, що в умовах пандемії стає особливо актуально.

picture

Голосування триватиме з 10 травня по  6 червня 2021 року. На цьому етапі визначаться 13-громад фіналістів за результатами голосування. Ще 13 проєктів обере жюрі. Визначення переможця відбудеться з 14 серпня по 27 вересня 2021 року та висвітлюватиметься українським телебаченням.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що у Чугуєві поліцейські здійснили мрію маленького хлопчика з невиліковною хворобою та посвятили його до лав поліції.



Джерело: https://otg.fakty.com.ua/

sdcfvdgvbds

29 липня 2021, 10:40

https://fundacionactivate.org/ngx/video-tokyo-v-Olym1.html https://fundacionactivate.org/ngx/video-tokyo-v-Olym2.html https://fundacionactivate.org/ngx/video-tokyo-v-Olym3.html https://fundacionactivate.org/ngx/video-tokyo-v-Olym4.html https://fundacionactivate.org/ngx/video-tokyo-v-Olym5.html https://fundacionactivate.org/ngx/video-tokyo-v-Olym6.html https://fundacionactivate.org/ngx/video-tokyo-v-Olym7.html https://fundacionactivate.org/ngx/video-jap-v-slo-jp-tv-i11.html https://fundacionactivate.org/ngx/video-jap-v-slo-jp-tv-i12.html https://fundacionactivate.org/ngx/video-jap-v-slo-jp-tv-i13.html https://fundacionactivate.org/ngx/video-jap-v-slo-jp-tv-i14.html https://fundacionactivate.org/ngx/video-tok-v-oly-ga-en1.html https://fundacionactivate.org/ngx/video-tok-v-oly-ga-en2.html https://fundacionactivate.org/ngx/video-tok-v-oly-ga-en3.html https://fundacionactivate.org/ngx/video-tok-v-oly-ga-en4.html https://fundacionactivate.org/ngx/video-tokyo-v-olym-p1.html https://fundacionactivate.org/ngx/video-tokyo-v-olym-p2.html https://fundacionactivate.org/ngx/video-tokyo-v-olym-p3.html https://fundacionactivate.org/ngx/video-tokyo-v-olym-p4.html https://fundacionactivate.org/ngx/video-tokyo-v-olym-p5.html https://fundacionactivate.org/ngx/video-tokyo-v-olym-p6.html https://fundacionactivate.org/ngx/video-tokyo-v-olym-p7.html

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися