Фінальна битва за Універ: як проходять вибори ректора ХНУ ім. Каразіна

Таємне голосування триватиме до 15:00

У Харківському національному університеті ім. Каразіна у розпалі голосування у другому турі виборів ректора навчального закладу. У вирішальній битві зійшлися два кандидати - представник точних наук - фізик Ігор Гірка та представниця гуманітарних наук - очільниця юридичного факультету Тетяна Кагановська.

Для бажаючих проголосувати, і тих, хто має на це право з самого ранку і до 15:00 працюють 6 виборчих дільниць у різних локаціях Університету:

Велика зала на 2 поверсі на майдані Свободи, 4
Колонна зала на 1 поверсі на майдані Свободи, 6
Аудиторія 2-16 на вулиці Мироносицькій, 1
Спортзал на проспекті Академіка Курчатова, 31
Клуб на вулиці Отакара Яроша, 11а
Лекційна зала на 1 поверсі на вулиці Трінклера.

Представників викладацького та наукового складу, адміністрацію, допоміжний персонал, звичайних працівників та студентство, яке має право голосу, розподілили по ділянках - кожен може голосувати лише у визначеному місці.

З собою виборець має взяти будь-яких документ з фотокарткою власника, на якому вказано серію та номер, стоїть печатка та підпис посадової особи.

picture

Нагадаємо, що до другого та фінального туру виборів ректора ХНУ ім. Каразіна кандидати пройшли зі значним розривом у кількості голосів. Лідером першого туру стала юристка Тетяна Кагановська, яка набрала 39,79% голосів, за неї проголосувала 991 особа. Її суперник Ігор Гірка отримав 710 голосів - 28,51%.

Незважаючи на значний відрив у першому турі, варто зазначити, що іншими кандидатами, які не пройшли до другого туру були двоє представників також точних наук, тому за прогнозами, голоси, які за них віддали у першому турі перейдуть до Ігоря Гірки, як єдиного представника від факультетів точних наук. Така тенденція пояснюється давньою холодною ворожнечею всередині Університету між гуманітарними та точними науками.

Напередодні виборів між суперниками велася запекла боротьба у кращих виборчих традиціях - взаємні претензії та приховані образи, звернення та звинувачення. Щоправда все  обмежилося соцмережами та кількома ефірами на місцевому телебаченні. У проведенні офіційних дебатів між суперниками Організаційний комітет виборів відмовив.

Програми кандидатів у ректори різняться. Так, Тетяна Кагановська хоче побудувати на базі нинішнього навчального закладу "класичний європейський університет" з поширенням ідеї "людиноцентризму". В свою чергу Ігор Гірка декларує наміри надати рівні умови для розвитку усіх факультетів та пильну увагу приділити розкриттю потенціалу науково-педагогічних працівників та злагодженій роботі усієї університетської структури в інтересах студентства.


Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що на виборах ректора мають право голосувати 2490 осіб. Здебільшого - це науково-педагогічні працівники, технічний персонал та 398 представників студентів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися