У Харкові проведуть "Ніч науки" - де можна буде взяти участь у експериментах (програма)

Харків'янам запропонують випробувати ракетний двигун, виготовити шоколад та створити лікарський препарат

У Харкові 18 вересня вищі навчальні заклади міста проводитимуть освітній проєкт "Ніч науки", у рамках якого вони презентують свої наукові досягнення та відкриття. Про це повідомили у пресслужбі Міськради.

Серед учасників цьогорічного, вже 7-го заходу братимуть участь 15 вишів та Харківський планетарій.

В Університеті імені Каразіна продемонструють "Трансформатор Тесли" та системи бездротової передачі енергії, передачу звуку за допомогою лазеру. У Харківській політехніці показуватимуть технології, за якими виготовляють ліки, шоколад та пластик.

У фармацевтичному університеті учасники зможуть самостійно створити ліки. В аерокосмічному університеті випробовуватимуть потужні ракетні двигуни.

В автомобільно-дорожному університеті проводитимуть конкурс із 3D-моделювання. В Університеті міського господарства учасники зможуть зіграти у "Бекетополію".

Початок заходу запланований на 15:30 в Університетському сквері біля сухого фонтану. Інтерактивна програма за участі вишів триватиме з 16:00 до 22:00.

Для переміщення між точками "Ночі науки" буде організовано трансфер. Один з маршрутів включатиме університети, що територіально знаходяться в центрі, ще один - в Інженерно-педагогічну академію та Університет залізничного транспорту, третій - до університетів на проспекті Науки і четвертий - на Салтівку.

Автобуси стартуватимуть з площі Свободи, 4 та курсуватимуть кожні 20 хвилин.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що 18 вересня у Харкові та області проводитимуть Всесвітній день прибирання. Для охочих взяти участь організатори пропонують 3 формати участі: колективний, індивідуальний та цифровий.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися