З підвалу на роботу: Як харків'янка знайшла заняття своєї мрії
Працівникам підприємства пропонують у столовій широкий вибір страв
Начальниця цеху харчування КП “Харківські теплові мережі” Юлія Кривохижа, фактично стала співробітником підприємства 25 лютого 2022 року. Саме тоді родина Юлії – чоловік (водій КП “Харківські теплові мережі”), 9-річна донька та вона сама ховалися від ворожих ударів у підвалі транспортної філії підприємства. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію КП “Харківські теплові мережі”.
Вона розповіла, що обстріли житлових кварталів Харкова, які відбувалися у перші дні війни, вона не може забути досі. І саме у перші дні повномасштабного російського вторгнення у Юлії розпочалося нове життя.
Жінка завжди мріяла годувати людей. У перші дні війни, коли підприємство тільки намагалося організувати роботу, Юлія Кривохижа зрозуміла, що тільки повсякденна праця для людей допомагає їй перемогти страх.
На транспортній філії з перших днів цілими родинами жили та працювали співробітники підприємства. 70-80 чоловіків - водії та слюсарі, вони працювали під обстрілами і в мороз, рятуючи систему теплопостачання міста. Після роботи їх потрібно було елементарно нагодувати щодня чимось гарячим.
Їжу варили на дровах - на всіх. І Юля, побачивши промислові потужності колишнього харчоблока, який не працював сім років поспіль, взялася до справи. Жінка прокидалася щодня вдосвіта і варила борщ, суп, кашу, макарони та рагу – усього по 30 літрів. І цього на всіх не вистачало.
Наразі ідея Юлі втілилась в життя і в харчовому блоці працює кілька жінок. Сама ж Юля очолила цех, хоча й сама спочатку не відходила від плити. Збагатилося і меню - працівникам підприємства пропонують котлети по-київськи, холодець, борщ, вареники та навіть полтавські галушки з начинкою, а також неодмінні налисники та запашні пироги.
“Українська кухня – це найкраща психологічна зброя українців, бо кожна страва в ній готується з любов’ю та бажанням нагодувати весь світ”, - переконана Юля Кривохижа.
Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що працівники підприємства у власній столовій можуть замовити весь асортимент полтавських галушок.