Ігор Терехов розповів, яким повинен бути Харків після війни

Харків планують зробити самодостатнім містом

Над розробкою економічної моделі післявоєнного Харкова працюють економісти з Оксфорда та Кембриджа. Ця модель лежить в основі нового Генерального плану розвитку Харкова. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Мер міста Ігор Терехов розповів, що проводиться аналіз того, які галузі у Харкові повинні розбудовуватися, яка індустрія працюватиме в місті, як розвиватиметься IT-кластер. 

За його словами, головною є саме економічна модель, щоб Харків став самодостатнім містом. “У майбутньому ми не хочемо шукати у когось ресурси. Харків повинен бути економічно самодостатнім для того, щоб розвиватися, і ми це вже плануємо", - наголосив голова міськради. 

Очільник міста зазначив, що іншим головним напрямком роботи у розробці нового генплану є відновлення та розвиток інфраструктури. Нині моделюються нові житлові мікрорайони, які зведуть із використанням найновітніших енергозберігаючих технологій. Розробку проводять спільно з командою британського архітектора Нормана Фостера.

Також аналізують наявність залягань води у тому чи іншому мікрорайоні. Є намір скоротити плече доставки води у 140 км, яке зараз є у Харкова. Це дуже зменшить фінансові витрати. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що КП “Комплекс з вивозу побутових відходів” попросило патрульну поліцію Харкова посилити контроль за дотриманням правил паркування. Неправильно припарковані автомобілі у дворах багатоквартирних будинків часто перешкоджають проїзду спецтранспорту. Власники автотранспорту ставляться безвідповідально до паркування своїх автомобілів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися