Як змінився ринок праці в Харкові та області у 2022 році

У Харківській області у 2022 році найбільший попит спостерігався на працівників робітничих професій

У 2022 році у Харківській області кількість пропозицій роботи була набагато нижча за кількість охочих її отримати. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної служби зайнятості. 

Минулого року кількість роботодавців, які мали вакансії та надали їх до служби зайнятості, порівняно з 2021 роком зменшилась вдвічі. Вакансії надавали лише 5 тисяч роботодавців області. Загальна кількість пропозицій працевлаштування становила 18,3 тисячі. Це – третина від довоєнного рівня.

На ринку праці у Харківській області переважно був попит на працівників робітничих професій. У загальній кількості частка таких пропозицій склала 70%.

В обласній службі зайнятості повідомили, що активно шукали працівників у наступних сферах:

  • сільське господарство,

  • переробна промисловість,

  • сфера торгівлі.

На ці сфери припадало, відповідно, 19%, 16% та 13% від усіх актуальних вакансій в області.

Протягом 2022 року послугами служби зайнятості скористалися 66,5 тис. людей, з них 54,3 тис. мали статус безробітного. У 2022 році порівняно з 2021-м кількість безробітних зменшилась на третину.

“Суттєве зменшення попиту на робочу силу обмежило можливості служби зайнятості щодо працевлаштування безробітних. Усього роботу отримали 15 тис. осіб, із них 11 тис. офіційно мали статус безробітного”, - розповіли в обласній службі зайнятості.

Також понад 2 тис. незайнятих громадян були залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області оголошено конкурс на вакантні посади до підрозділів поліції.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися