Як отримати кошти жителям Харківщини, які втратили роботу

У міській раді зазначили, що громадські роботи вигідні для безробітних

Втративши роботу у людини виникає питання, де брати кошти для власних потреб, на утримання сім’ї тощо. Жителям однієї з громад на Харківщині розповіли, як можна заробити. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Валківської міської ради.

У випадку тимчасового безробіття один з варіантів, як заробити, може стати виконання громадських робіт. Вони задовольняють суспільні потреби, мають економічну та соціальну користь.

У міській раді зазначили, що громадські роботи вигідні для безробітних, адже:

  • це джерело доходу у час пошуку роботи;

  • дозволяють уникнути психологічного стресу, соціальної деградації;

  • допомагають відчути себе працездатними, повноцінними членами соціуму;

  • на учасника робіт поширюються соціальні гарантії;

  • період участі у таких роботах зараховується до страхового стажу;

  • це реальний шанс надалі отримати постійне місце роботи.

Дізнатися детальніше про умови участі у громадських роботах можна у Валківському відділі Богодухівської філії Харківського обласного центру зайнятості за тел. 0960810737.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов на нараді 15 березня наголосив на необхідності розв'язати важливе питання щодо працевлаштування безробітних. Очільник відомства звернув увагу військових адміністрацій на необхідності опрацювати на місцях залучення до “Армії відновлення” безробітних. “Завдяки цьому механізму безробітні виконуватимуть суспільно корисні роботи для відбудови Харківщини”, - зауважив Олег Синєгубов. Керівник ХОВА розповів, що на сьогодні 604 людини приєдналися до “Армії відновлення”. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися