Що відбувається на ринку праці у Харкові та області

В області не вистачає вакантних посад

У Харківській області близько 11 тис. людей зареєстровані як безробітні. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію “Суспільне Харків”. 

За словами директора обласного центру зайнятості Володимира Міненка, у першому кварталі 2023 року на обліку перебували близько 23 тис. безробітних жителів регіону.

Вакантних посад, які пропонує роботодавець, в області не вистачає. Зараз актуальні близько 1000 вакансій, а минулого року було — 2,5 тисячі. Тож кількість пропозицій за рік зменшилась майже вдвічі. “Торік за перший квартал було 28 тисяч людей у нас на обліку. А сьогодні — 23 тисячі", - розповів директор центру.

На деокупованих територіях ситуація дуже складна. Володимир Міненко розповів, що показники безробіття, які сьогодні існують офіційні за даними центру зайнятості, не відображають реальний стан справ на ринку праці міста Харкова та Харківської області. “Це через те, що тривалість виплати допомоги по безробіттю до війни була рік, сьогодні — три місяці. До того ж велика кількість людей виїхала, а підприємства працюють в режимі часткового безробіття", — розповів директор обласного центру зайнятості.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителів Мереф'янської громади запрошують на безплатний тренінг зі сприяння працевлаштуванню. Захід для безробітних проведуть з 18 по 22 квітня у Мерефі онлайн та офлайн.

А ВПО та звільнені з полону можуть отримати ваучери на навчання. Така практика збільшить шанси на працевлаштування за обраною спеціальністю. За допомогою ваучера можна повністю чи частково оплатити навчання у закладах освіти.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися