Що зміниться для ветеранів у Харківській області

Подати заявку на участь в експериментальному проєкті можуть ветерани, члени їх родин або рідні загиблих Захисників і Захисниць

У восьми територіальних громадах Харківщини реалізують експериментальний проєкт “Помічник ветерана”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Начальник Управління у справах ветеранів ОВА Олег Пуль розповів, що мета проєкту - надання послуги з підтримки переходу від військової служби до цивільного життя для ветеранів, військовослужбовців, які були звільнені з військової служби, у тому числі демобілізованих та членів їх сімей.

Чиновник зазначив, що експериментальний проєкт реалізується до 31 грудня 2023 року. А після цього Мінветеранів узагальнить практику залучених областей і у 2024 році заплановано масштабування цього проєкту по всій Україні. За розрахунками Міністерства у справах ветеранів, таких помічників буде близько 15 тисяч. Передбачено, що один фахівець зможе охопити близько 100 ветеранів.  

У Харківській області проєкт реалізують у Богодухівській, Валківській, Балаклійській, Красноградській, Лозівській, Харківській, Чугуївській та Пісочинській територіальних громадах. 

Відповідно до встановленої процедури відбору на посаду помічника ветерана, кандидати повинні подати заяву на платформі е-Ветеран. Потім профільні комісії, які формуватимуть у громадах, проведуть з кандидатами співбесіди. До таких комісій, зокрема, мають входити представники громадських об'єднань ветеранів та членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України. 

Олег Пуль повідомив, що помічники ветеранів – це самі ветерани, члени їх родин або рідні загиблих Захисників і Захисниць. Після відбору проходить тритижневе навчання у Центрі ветеранського розвитку. Така установа працює в Харкові на базі Каразінського університету.

Подати заявку на участь в експериментальному проєкті можуть ветерани, члени їх родин або рідні загиблих Захисників і Захисниць за посиланням.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, де жителі Харкова та області можуть отримати допомогу.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися