Харківський метрополітен набирає машиністів

Харків'ян навчать професії машиніст електропоїзда і влаштують у метро

У Харківському метрополітені оголосили набір на навчання за професією "машиніст електропоїзда". Як зазначили у відділі комунікацій підземки, машиністом можуть стати чоловіки у віці від 18 років без гострих і хронічних захворювань і з повною середньою, професійно-технічною, середньо-технічною чи вищою технічною освітою.

Загалом, набирається група до 20 осіб. Навчання триває 6 місяців, яке складається з теоретичної частини, а також практичної. В кінці курсу майбутні машиністи повинні скласти іспити, після чого стають помічниками машиністів.

Для того, щоб пройти співбесіду, потрібно подати заявку, вказавши ім'я, прізвище та по батькові, дату народження, освіту, телефон і домашню адресу. Відправити дані можна на електронну пошту: [email protected] або на сторінку метро в Facebook. Також можна зателефонувати за телефонами: 730-31-70; 730-31-71; 739-14-47; 739-18-78 (дзвінки приймають з понеділка по п'ятницю з 08:00 до 16:00).

Тим, хто пройшов співбесіду, телефонують і відправляють на медкомісію. Якщо медкомісія пройдена успішно, то людину запросять укласти договір і оплатити навчання — 2 тисячі 912 гривень 17 копійок.


Раніше портал "Коментарі. Харків" повідомляв, що рік чистоти в харківському метрополітені коштуватиме 46 мільйонів гривень.



Василий

2 листопада 2021, 09:27

А можно такой вопрос: зачем они набирают на целых полгода обучения? Дело в том что харьковскому метро (ну или heavy tram`у) давно показана глубокая автоматизация (как, например, сделали в Нюрнберге в 2008 году или хотят сделать в Праге при запуске 4 линии). При внедрении UTO (Unattended train operation) должность машиниста упраздняется. По большому счету это вопрос времени, денег и воли руководства. И, несмотря на это они набирают людей на обучение. На работу, которой не будет уже через 10 лет. Не проще ли взять людей с 10ти-летним стажем работы в локомотивных бригадах на ЖД общего пользования? Их-то и обучать почти не нужно. Очевидно, на это кто-то поведется. Тем, кто уже собрался туда звонить я бы пожелал почитать на ночь про GoA4 (опционально -- про задержки выплат зп), потратить 3к и 6 месяцев своей жизни на что-то более полезное и попробовать заработать за пределами метро. Ребят, поверьте: та работа не стоит ваших усилий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися