Харківський "Металіст 1925" здобуває другу перемогу в сезоні УПЛ

Харківська команда мінімально переграла ЛНЗ в Черкасах

У матчі 5-го туру УПЛ-2023/2024 між черкаським клубом ЛНЗ і "Металістом 1925", який завершився в Черкасах, із рахунком 1:0 перемогли харків'яни.

Перша половина гри пройшла у в’язкій, атлетичній боротьбі. Як “ЛНЗ”, так і “Металіст 1925” обмінювалися моментами. Проте якщо харків’яни робили ставку радше на контратаки та дальні удари, то господарі поля грали більш позиційно. Особливо варто відзначити подачу Пасіча з флангу, на яку ніхто не відгукнувся, удар Лопирьонка з кутового та простріл Олійника під ліву стійку. Хай вони й не були результативними, проте здивувала значна кількість дір у захисті “жовто-синіх” і відсутність дій по їхньому закриттю.

Загалом черкащани були активнішими, багато комбінували, заганяли суперника в глуху оборону та прицілювалися по воротах Мозіля. Проте успіх несподівано здобули гості — на останній хвилині основного часу харків’яни зробили останню атаку і Сидоров зробив класну передачу на Юсова.

У другому таймі головним завданням було не грати на втримання рахунку. І тому “Металіст 1925” вирішив більше грати на контроль м’яча у низькому захисті та контратаки, тоді як “ЛНЗ” більше вибудовував позиційні атаки. Одна з них завершилася проходом по флангу Савіна та подачею на Наумця, проте удар головою так і не зрівняв рахунок. Однак черкащани продовжили тенденцію першого тайму та створювали більше гостроти біля воріт (загалом шляхом стандартів), проте без конкретного результату. Попри численні спроби, господарі поля так і не змогли виправити становище. Для “ЛНЗ” гра застрягла в центрі поля й навіть останній гострий момент не врятував підопічних Юрія Дудника. Тому матч “за шість очок” завершився на користь гостей. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про прохід ФК "Металіст 1925" в наступну стадію Кубка України. Сьогодні пройшов матч четвертого раунду Кубка України, в якому харківський "Металіст 1925" впевнено переграв "Гірник-Спорт із Горішніх Плавнів з рахунком 3:1". Команди зустрічалися між собою 6 разів у Першій лізі Три роки тому переміг "Гірник-Спорт" (3:0), але з того часу багато що змінилося. Кадровий потенціал у харків'ян набагато потужніший, тому саме вони були фаворитами протистояння. Однак недооцінювати підопічних Куценка точно не варто, адже оборонятися ця команда вміє непогано. Несподівано, але в першій половині зустрічі гості не змогли підтвердити свій статус фаворитів. "Гірник-Спорт" тримався гідно, тож усі основні події суперники залишили на другий тайм. На 59-й хвилині гості все ж таки втілили свою ігрову перевагу в забитий м'яч. Після прострілу Абдулаєва у порожні ворота забив Моура – 0:1. Наприкінці матчу команди обмінялися голами. Забивали Юсов та Нсіні – 1:2. У результаті харків'яни все ж таки змогли утримати перевагу і навіть забили ще. Відзначився Дмитренко.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися