Харківський "Металіст 1925" приймав одного з лідерів Прем'єр-ліги

Матч видався багатим на забиті м'ячі

"Металіст 1925" у видовищній грі поступився "Кривбасу" з Кривого Рогу, що наразі очолює турнірну таблицю. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на сайт ФК "Металіст 1925"

Обидві команди мали можливість використати міжнародну паузу для плідної підготовки до очного поєдинку, адже жодного з гравців (навіть легіонерів) не викликали до національних збірних.

Господарі поля намагалися розвинути першу атаку на свою користь, але Русин не зміг забігти на скидання Дмитренка та відкрити рахунок. Проте це зробив Задерака після стрімкої контратаки та прострілу зблизька на 3-й хвилині. Зазначимо, що в цьому моменті "жовто-сині" допустили фатальну помилку в центрі поля.

Після швидкого голу підопічні Едмара забрали м'яча собі та спробували провести кілька позиційних атак, вирішивши не ризикувати та сподіваючись на значну кількість часу попереду. Проте небезпеки від "Металіста 1925" не було, а ось Бескоровайний міг подвоювати перевагу з кутового. Шкода, що Данило не підтвердив статус одного з найкращих бомбардирів "Кривбаса", бо можливість і справді була гарною. До слова, криворіжці зробили явну ставку на стандарти в першому таймі. Можливо, це є однією з ознак вищого за класом суперника.

Харків'яни змогли дістатися до фінальної третини суперника лише на 19-й хвилині та навіть пробити по воротах Кліщука, та Борячук схибив. Надалі свої можливості змарнували Дмитренко та Мартинюк — все повз ворота. Тож Кожушко вирішив покарати суперника за помилки в реалізації та забив другий м'яч. Схема аналогічна з першим голом: стрімка контратака, прорив флангом, простріл і удар з близької відстані. Схоже, що гравці "жовто-синіх" не засвоїли урок після невдалих стартових хвилин. Та Вачіберадзе все ж вдалося відквитати один м'яч і перервати безгольовий період із 4 матчів. Щоправда, в цьому моменті допоміг рикошет від Кліщука.

Другий тайм почався з двох вимушених замін від Юрія Вернидуба — Бізімана висів на "гірчичнику", а Кузик покинув поле через м'язове пошкодження. Попри це, "Кривбас" почувався ідеально, адже "Металісту 1925" потрібно було щонайменше повертати паритет у матчі (через що Едмар повністю освіжив лінію атаки). Тому "біло-червоно-чорні" почали йти в постійні контратаки на ворота Сидоренка, одна з яких закінчилася дублем Задераки. Хай навіть цей гол був простішим за виконанням, але знову його було забито з лівого напівфлангу (як і попередні два м'ячі).

Така гра цілком імовірно наштовхувала Едмара та Голодюка на важкі роздуми про результативність і ефективність гри. При цьому впадали в очі великі розриви між гравцями харківського клубу. За такого рахунку значно краще грати компактніше та закривати вільні зони. Схоже, що проблема полягала у втомленій середній лінії, оскільки "жовто-сині" вирішили витратити останні слоти замін на футболістів центру поля. Та "Металісту 1925" і далі не щастило — Сидоров влучив у стійку, а Юсов змарнував гарний навіс. І це вже не кажучи за нульову реалізацію штрафних ударів від харків'ян.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про поразку "Металіста 1925" в Києві"Металіст 1925" мінімально поступився київській "Оболоні" у матчі десятого туру Української Прем'єр-ліги.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися