Харків'янка закликає дівчаток грати в футбол, уявляючи себе у мультику Disney

Завдяки участі Дісней, УЄФА сподіваються вдвічі збільшити в Україні кількість жінок, які грають у футбол вже через 3 роки

Нова футбольна програма Playmakers від УЄФА та Disney покликана залучити українських дівчат віком від 5 до 8 років почати грати в футбол та полюбити спорт. Про це повідомляє Kharkiv Sport City.

Амбасадором проєкту є харків'янка - учасниця національної збірної України з жіночого футболу Ольга Овдійчук.

Суть програми Playmakers відрізняється від звичайних футбольних програм.

"Вступні тренування базуються на мультфільмах, які зробили мільярдні касові збори, - "Крижане Серце-2" та "Суперсімейка-2". Оснащені футбольними м’ячами, манішками та конусами, тренери заохочуватимуть учасників грати ролі популярних персонажів (Еластика та Ельза з Анною) та оживляти сцени мультфільмів через рух, командну роботу та уяву. Далі дівчат знайомитимуть із основними футбольними навичками", - йдеться у повідомленні.

В Україні програму впроваджуватимуть через школи, клуби та місцеві громади, а допомагатиме у цьому амбасадор Ольга Овдійчук.

"Ця співпраця Діснея та УЄФА є фантастичною й пропонує новий та цікавий спосіб для дітей почати грати у футбол. Мені подобається Дісней та його історії, навіть у дорослому віці мені було б цікаво брати участь у такій програмі. Зараз я бачу величезну різницю в кількості дівчат, які грають у футбол, порівняно з періодом, коли я була маленькою. Використання магії Діснея не тільки зробить футбол більш захоплюючим для такого віку, але й, сподіваюся, збільшить рівень залученості. Я з нетерпінням чекаю позитивного ефекту, який ця програма матиме по всій Україні", - розповіла футболістка.

На думку експертів, приєднання України до програми Playmakers - серйозний крок у розвитку дівочого футболу в країні. Це допоможе до 2024 року вдвічі збільшити кількість дівчаток та жінок, які грають в футбол.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, як школярі-учасники шкільних спортивних команд обирали собі талісмани для участі у міських та інших змаганнях.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися