Харків'янка стала кращою на чемпіонаті Європи

Спортсменка здобула ліцензію на майбутні літні Олімпійські ігри 2024 року

Харків'янка Ірина Деха вчетверте в кар’єрі стала абсолютною чемпіонкою Європи з важкої атлетики. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Спортсменка з Харківської області виграла “золото” у вазі до 81 кг на чемпіонаті Європи з важкої атлетики, що проходить у столиці Вірменії, Єревані.

З першої спроби у ривку важкоатлетка здобула лідерство, піднявши 115 кг. Цей результат до кінця турніру не побила жодна інша спортсменка. У двох наступних спробах Ірина Деха покращила результат – до 123 кг у третій спробі. Це її особистий рекорд на рівні чемпіонатів Європи у спортивній кар’єрі.

У поштовху вона з першої спроби взяла вагу в 135 кг та ще до третьої спроби гарантувала собі “золото” чемпіонату Європи.

У підсумку Ірина Деха набрала 258 кг, що дало можливість вчетверте стали абсолютною чемпіонкою. Також вона здобула ліцензію на майбутні літні Олімпійські ігри 2024 року.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що харків'янка Каміла Конотоп на турнірі в Єревані стала абсолютною чемпіонкою Європи з важкої атлетики серед дорослих. Також харківська спортсменка встановила два рекорди. У категорії до 59 кг 22-річна Каміла Конотоп встановила рекорд Європи у ривку, піднявши вагу 106 кг. Також встановила континентальний рекорд у поштовху (129 кг), оновивши рекорд Європи за сумою (235 кг). Інша важкоатлетка з Харкова 19-річна Світлана Самуляк на чемпіонаті Європи стала срібною призеркою у ваговій категорії до 55 кілограмів. Спортсменка у ривку з першої спроби підняла 90 кг.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися