Юні бадмінтоністки з Харкова перемогли на чемпіонаті Європи

Харків'янки отримали золоті медалі у двох категоріях на чемпіонаті з бадмінтону у Литві

Дві юні спортсменки з Харкова здобули золоті медалі на чемпіонаті Європи з бадмінтону. Про це розповіли у Харківській обласній військовій адміністрації.

Йдеться про чемпіонат серед спортсменів до 17 років, який цьогоріч проходив у Литві. Змагання завершилися вчора, 12 серпня.

Харків'янка Анастасія Алимова перемогла в жіночій одиночній категорії і стала чемпіонкою Європи. Золоту медаль вона отримала після перемоги проти суперниць з Литви, Румунії, Угорщини, Уельсу. У фіналі Анастасія боролася за перше місце зі спортсменкою з Німеччини. Українка перемогла з рахунком 21:19, 21:14.

Ще одну золоту медаль отримали наші спортсменки в парній жіночій категорії. Україну на цих змаганнях представляла вищезгадана Анастасія Алимова і Раія Альмалалха. Дівчата здолали суперниць з Туреччини, Данії, Румунії, Швейцарії. У фіналі вони зустрілися з парою з Данії і перемогли їх з рахунком 21:16, 21:16.

Варто зазначити, что трохи раніше харківські бадмінтоністки у складі збірної України також зайняли призове місце на командному чемпіонаті Європи U17 і отримали бронзові медалі.

Як раніше писали "Коментарі", нещодавно дві спортсменки з Харкова посіли друге місце на чемпіонаті Європи з артистичного плавання серед юніорів. Амелія Волинська та Аліса Кулик виступали на змаганні у дуеті. За свою технічну програму українки здобули 215,2133 бали. Це дозволило їм здобути срібну медаль на чемпіонаті. Крім того, раніше на цих же змаганнях вони здобули бронзову медаль за довільний дует. Президент федерації Ігор Лисов привітав юних спортсменок із двома медалями чемпіонату та побажав їм подальших успіхів у кар'єрі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися