Харківська тенісистка пройшла до наступного етапу Чемпіонату Європи

Командний чемпіонат Європи з настільного тенісу проходить у Швеції

Анна Гапонова у складі жіночої національної збірної України вийшла до 1/16 фіналу командного ЧЄ з настольного тенісу. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на телеграм-канал "Kharkiv sport city".

Українки боролися проти збірної Бельгії і показали впевнену гру. Перемоги дали Маргарита Песоцька, Соломія Братейко і харківʼянка Анна Гапонова. Чоловіки грали проти збірної Сербії та перемогли її 3:0. Очки для команди дали Ярослав Жмуденко, Євген Прищепа і Віктор Єфімов. І чоловіча і жіноча національні збірні України вийшли до 1/16 фіналу змагань.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про здобуття спортсменами з Харківщини чотирьох нагород на Чемпіонаті світу. З 7 по 10 вересня в Румунії відбувся четвертий етап Світової серії з пляжної боротьби серед дорослих, а також чемпіонат світу серед кадетів та юніорів. Під час змагань спортсмени Харківської області здобули дві золоті та дві срібні медалі. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Харківської ОВА. Чемпіоном світу серед юніорів став Нікіта Каневський, який переміг у ваговій категорії до 80 кг. В змаганнях серед кадетів срібним призером у ваговій категорії до 60 кг став Артем Мартюшев. На етапі Світової серії харків’яни здобули дві нагороди в змаганнях серед жінок. Анастасія Кравченко посіла перше місце у вазі до 60 кг, а Олена Нікітінська стала другою у ваговій категорії до 70 кг.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про здобуття харківськими паралімпійцями чотирьох нагород на чемпіонаті Європи з настільного тенісу. Чемпіонат Європи з настільного тенісу, на якому спортсмени з Харківщини здобули дві золоті та дві бронзові медалі, відбувся у Великобританії з 4 по 9 вересня.  Дворазовою чемпіонкою Європи стала Марина Литовченко. В жіночій одиночній категорії в класі 6 вона успішно дійшла до фіналу, де перемогла суперницю з Польщі. Також на її рахунку золота медаль в змішаній парній категорії. Разом з Віктором Дідухом зі Львова у фіналі Марина перемогла тенісистів з Нідерландів. В жіночій парній категорії харків’янка разом зі спортсменкою з Миколаєва Іриною Шинкарьовою стала бронзовою призеркою, поступившись у півфіналі суперницям з Туреччини. Ще одну бронзову медаль Україні та Харківщині приніс Олександр Єзик. В чоловічій одиночній категорії в класі 2 у півфіналі він поступився тенісисту з Польщі, та посів третє місце. Загалом паралімпійська збірна України з настільного тенісу здобула на цьому чемпіонаті три золоті, три срібні та п'ять бронзових медалей.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися