У Харкові олімпійська чемпіонка проведе Всеукраїнські змагання з плавання - коли відбудуться

Особливу увагу буде приділено участі дітей з соціально-незахищених верств населення

Чотирикратна олімпійська чемпіонка з плавання Яна Клочкова впроваджуватиме у Харкові соціальний проєкт - Всеукраїнський турнір з плавання "Золота рибка". Про деталі розповіли під час прес-конференції у Харкові за участі спортсменки.

Турнір стартує 1 жовтня на базі олімпійського басейну "Акварена" та триватиме три дні. Перший день - яскраве відкриття, із шоу та розвагами, два інші дні - змагання між плавцями.

Під час другого дня свої сили пробуватимуть близько 300 школярів з різних шкіл України. Третій день присвятять дітям з інтернатів та соціально-незахищених категорій. Таких дітей буде близько 100, їх заздалегідь відбиратимуть для участі у змаганнях. Для цього у школах-інтернатах будуть проведені майстер-класи, які проводитиме Яна Клочкова особисто. Від цих дітей не вимагатимуть високої майстерності, для початку необхідно лише просто проплисти дистанцію.

За словами олімпійської чемпіонки, більшість дітей з соціально-незахищених категорій взагалі не мають можливості, аби потрапити в басейн.

Завдяки участі  змаганнях, організатори планують долучити таких дітлахів до водного спорту та заохотити їх до спортивних досягнень.

"Може статися, що саме з цих маленьких плавців виростуть майбутні олімпійські чемпіони", - розповіла Яна Клочкова.

Всього у проведенні турніру братимуть участь 1000 осіб, а змагання планують зробити щорічними.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що у Харкові проходитиме міжнародний марафон "Визволення", присвячений звільненню Харкова від німецько-фашистських загарбників та святкуванню Дня міста. Марафон проводиться щорічно з 1985 року по одній і тій самій трасі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися