Чемпіонки світу з фігурного катання на роликових ковзанах - харків'янки привезли перемогу з Польщі

У складі збірної України на змаганнях брали участь чотири харківські спортсменки

У польському місті Цешин відбувся 10-й відкритий Кубок Світу з фігурного катання на роликових ковзанах. У змаганнях у складі збірної України брали участь і харківські спортсменки. Про те, як виступили дівчата на міжнародному турнірі, розповіли у Kharkiv Sport City.

Чемпіонат тривав п'ять днів і на ньому змагалися четверо харківських фігуристок. Спортсменки здобули два призових місця та два четвертих.

У категорії старших дівчат Senior Ladies перемогла харків'янка Анастасія Побіженко. Друге місце у категорії новачків Novice A Girls також дісталося спортсменці з Харкова - Аполлінарії Могучовій. Два четвертих місця здобули Анастасія Риженко та Валерія Абеленцева у різних категоріях молодшої вікової групи.

Усі четверо спортсменок є вихованками харківського клубу "Зірковий ролик", їх тренує Марина Желтоног.


Для довідки: фігурне катання на роликових ковзанах є відносно молодим видом спорту. Змагання з нього проводяться з 1947 року. Оцінюють катання на роликах практично так само, як і на звичайних ковзанах, за виключенням специфічних саме для роликів фігур: наприклад, проїзд по розмежувальним лініям та два види кроків: "крабовий" та "зміїний". Є також декілька елементів, які, на відміну від класичного фігурного катання, виконати на роликах неможливо.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Харків'янин став найуспішнішим українцем за всю історію Паралімпіади, Максим Крипак завоював у Токіо сім медалей із плавання на дистанціях 100 метрів на спині, 400 метрів вільним стилем, 100 метрів батерфляєм і 100 метрів вільним стилем. Хлопець встановив три світових рекорди.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися