Харківські спортсмени понесуть прапор України на відкритті Олімпіади-2022 (ФОТО)

На урочистій церемонії відкриття прапор нестимуть – український фрістайліст, олімпійський чемпіон Олександр Абраменко та срібний призер Юнацьких Олімпійських ігор з фігурного катання Олександра Назарова

На Олімпійських іграх у Пекіні, як і минулого разу, прапор України нестимуть одразу два спортсмени. Ними стали фристайліст із Харківської області Олександр Абраменко та харківська фігуристка Олександра Назарова. Про це УНН повідомили на сайті Національного олімпійського комітету України.

Як відзначають у НОК, на XXIV зимових Олімпійських іграх продовжать традицію, в якій прапор на урочистій церемонії нестимуть два спортсмени - чоловік та жінка. Причиною таких нововведень є позиція Міжнародного Олімпійського Комітету з відстоювання принципів ґендерної рівності.

Фристайліст Абраменко зазначив, що нести прапор своєї країни на урочистій церемонії для нього є великою честю. Також він підкреслив, що давно про це мріяв і зараз дуже гордий, що йому доручили цю відповідальну місію.

Фігуристка Олександра Назарова також поділилася своїми враженнями. За словами дівчини, вона прагнула стати прапороносцем ще на зимових Іграх у Пхенчхані-2018. Тому зараз вона дуже щаслива, що їй випала така нагода.

Для довідки:

Олександр Абраменко – український фристайліст, який спеціалізується на лижній акробатиці, олімпійський чемпіон 2018 року, призер чемпіонату світу 2019 року. Народився 4 травня 1988 року (33 роки) у місті Первомайський, що у Харківській області.

picture

Олександра Назарова – українська фігуристка, яка виступає у танцях на льоду у парі з Максимом Нікітіним. Народилася 30 листопада 1996 року (25 років) у Харкові.

picture


Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" писав про те, хто представить Харківську область на зимовій Олімпіаді в Пекіні.

Також видання повідомляло, що харківський бізнесмен прокоментував поразку Еліни Світоліної на Australian Open.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися