"Замість тиру - Палац спорту": як виборює право на свою землю харківське "Динамо"

Активісти побоюються, що активна забудова довкола та спроби міськради забрати вільну від спортивних споруд землю спорткомплексу свідчать про наміри повністю забудувати спортивну територію ФСТ "Динамо"

На території Фізкультурно-спортивного товариства "Динамо" планують побудувати ще один у Харкові Палац спорту. Його площа складатиме 2 724,34 квадратних метри. Комплекс виходитиме фасадом на вулицю Новгородська. Про це повідомили у СтройОбзор з посиланням на заступника голови ФСТ "Динамо" Віктора Коржа.

"Раніше у нас в планах було будівництво двох комплексів, але другий поки "буксує", не сходяться фінансові інтереси. Я не виключаю, що цей клаптик землі доведеться передати місту", - зазначив посадовець.

За його словами, ФСТ "Динамо" не належить земля, на якій розташована спортивна організація, вона лише виділена їй для експлуатації спортивних споруд.

"При цьому місто постійно звертається з проханнями - те, що ви не використовуєте, віддайте. Вони мають право це вимагати. Ми не можемо тримати землю, якщо вона не використовується за призначенням", - пояснив Корж.

За словами заступника директора ФСТ "Динамо", жодна спортивна споруда, яка є на території спорткомплексу не буде знищена.

"Вони будуть працювати, і ми будуватимемо нові. А те, що довкола стадіону ведеться будівництво, товариство не має до цього ніякого відношення. Це земля міста", - розповів він.

В останні кілька років територія довкола стадіону дуже щільно забудовується, в основному житловими комплексами. Активісти всерйоз занепокоєні тим, що незабаром уся територія спортивного комплексу може бути забудована. Із цими питаннями ініціативна група навіть зверталася до міністра МВД України Арсена Авакова.

Влітку ФСТ "Динамо" відмовилося передавати стадіон у власність міста. "Коментарі" повідомляли, що Харківська міська рада збиралася після отримання стадіону у власність відремонтувати спортивні об'єкти та інфраструктуру на його території, проте фізкультурно-спортивне товариство заявило, що вирішить ці питання самостійно.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися