У Харкові з'явиться гірськолижний курорт - де і коли

Траса для гірських лиж працюватиме навіть влітку

У Харкові у Дергачівському районі планують відкрити гірськолижну трасу, яка функціонуватиме круглий рік. Про це повідомили у пресслужбі Харківської міськради.

Розташувати новий курорт хочуть на місці колишнього полігону твердих побутових відходів, який після відкриття багатофункціонального переробного комплексу планують рекультивувати.

Величезну територію засадять деревами та кущами. Однак найбільший проєкт пов'язаний зі створенням масштабної гірськолижної траси, яка функціонуватиме цілий рік. Взимку - це буде покриття зі штучного та натурального снігу, а влітку буде монтуватися спеціалізоване пластикове покриття, яке імітуватиме сніжне.

Також на території облаштують лижні підйомники.

Спільно з організаторами екстремального спорту в регіоні було обговорено ініціативу додатково до лижної траси обладнати трасу для екстремального велоспорту.

У міськраді стверджують, що харків'яни активно проводять вільний час та займаються лижним спортом, втім наразі у місті відсутні гірські траси, тому містяни мусять їхати далеко в гори, аби покататися на лижах. Відтак спочатку створять перші траси та протестують, як вони функціонуватимуть взимку та влітку, а після цього продовжать розвивати проєкт.

У мерії розповіли, що в України таких трас поки не немає.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Харкові замість старого полігону ТПО відкрили екологічний завод із переробки та сортування сміття. Окрім продажу сировини на ринку, комплекс видобуватиме з полігону газ та перероблятиме його на електроенергію.



Олег

21 вересня 2021, 15:01

Как говорят в Одессе - не смешите мои тапочки

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися