На Харківщині гуманітарну допомогу продавали за гроші

Усіх, хто став свідком торгівлі гуманітаркою, просять негайно повідомляти про це поліцію

Жителі Харківської області поскаржилися у Мережі на людей, які продають гуманітарну допомогу за гроші. Про це портал "Коментарі. Харків" повідомляє, посилаючись на слова начальника Слідчого управління ГУ НПУ в Харківській області Сергія Болвінова.

За інформацією джерела, таких випадків не одиниці. Але водночас звернень до поліції із заявами на цих людей практично немає. Болвінов підкреслив, що про випадки торгівлі гуманітарною допомогою необхідно одразу повідомляти правоохоронців.

"Дехто пише про "людей", які торгують товарами з гуманітарної допомоги. Не "міняю крупу на цукор", а безсоромно за гроші та у великих обсягах. Це дуже дратує. У цьому рідко замішана одна людина і треба "накрити" кожного, хто наживається на чужому горі", - сказав Болвінов.

Всі продукти та речі гуманітарної допомоги мають бути безкоштовними для людей, торгувати ними та брати за них гроші заборонено. Тому Сергій Болвінов закликає всіх, хто став свідком торгівлі гуманітаркою, повідомити поліцію.

Читайте також:

У Харкові під обстрілом загинув в'язень нацистської Німеччини. Романченко потрапив до Бухенвальда в 1942 році, а в наступні три роки пройшов концтабори Пенемюнде, Дора-Міттельбау та Берген-Бельзен.

Харків'янам заборонили використовувати відеореєстратори, щоб ворог не отримував інформацію про позиції та переміщення ЗСУ. Докладніше читайте в нашому матеріалі.

На Харківщині російський танк розстріляв авто з дітьми. В результаті загинули батьки та дев'ятирічна дівчинка. У живих залишився 17-річний хлопець. Він зазнав поранень і зараз перебуває під наглядом медиків.

ЗСУ завоювали перші трофеї ворога під час боїв на околиці Ізюма. Після Перемоги України трофеї будуть розміщені на горі Крем'янець як історичний експонат.



Елена

27 березня 2022, 09:07

я в метро Ботанический сад с первых чисел марта и каждый день вижу как водитель, волонтеры разбирают продукты и одежду выносят мешками к себе, видела как передавали ключ со склада, потом домой, через неделю оставшиеся вещи выносят всем но берут только бабушки, потому что нечего брать, вижу кому дают новые пледы и одеяла((

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися