На Харківщині розстріляли мирних жителів (ФОТО)

На Харківщині розстріляли колону із мирними жителями

Біля села Мала Рогань під обстріл потрапила колона із 20 автомобілів із мирними жителями. Про це розповіла омбудсмен Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook.

qgDzuq1JWA5fzuWf8FMfiJ2ZU.jpg

"Серед машин на дорозі жодної військової, тільки цивільні. Люди намагалися розвернутися. На жаль, багатьом урятуватися не вдалося.", - розповіла Людмила.

Про військовий злочин стало відомо нещодавно після того, як ЗСУ звільнили населений пункт. Варто зазначити, що трасу, де сталася пригода, ворог контролював ще з 27 лютого.

Людмила звернулася до Комісії ООН із закликом розслідувати численні факти порушення прав людини під час повномасштабного вторгнення армії РФ в Україну.

ДОВІДКА. Вбивство цивільних є військовим злочином відповідно до 7 і 8 статей Римського статуту.

Контекст:

• У харківському екопарку внаслідок попадання снаряда знову загинули тварини. Власник екопарку повідомив, що тварини намагаються терміново евакуювати, однак зробити це складно, оскільки сам екопарк знаходиться на лінії вогню. Вирішили частину тварин перевезти додому до директора Олександра Фельдмана.

 По Україні вночі, 24 лютого, без оголошення війни війська РФ завдали ракетних ударів. Харків'яни масово почали покидати місто, скуповувати все у супермаркетах та ховатися у метро чи підвалах. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це якась спецоперація. Уряд РФ навіть заборонив своїм громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста. При цьому частину Харкова вже зруйновано.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися