"Ніхто цього не очікував": як Ігор Терехов дізнався про початок війни

Терехов прокоментував події 24 лютого у Харкові

Мер Харкова Ігор Терехов розповів, як дізнався про початок війни в Україні вранці 24 лютого. Подробиці цього страшного ранку він розповів в інтерв'ю "Накипело".

За словами Терехова, перші вибухи він почув о 5.02. Виглянувши у вікно, мер побачив спалахи, а потім щось почало горіти. Тоді градоначальник зрозумів, що Росія напала на Україну та почалася війна.

В той самий час у місті став зникати зв'язок. Пізніше Терехову вдалося зателефонувати до голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, щоб обговорити цю страшну ситуацію.

З того моменту, як стверджує Терехов, він ще не бував удома. Також мер зазначив, що на війну не чекав ніхто.

Нагадаємо, на початку лютого в інтерв'ю американському виданню The Washington Post президент України Володимир Зеленський припустив, що Харків може бути окупований російською армією під приводом "захисту російськомовного населення". За словами президента, це не буде простою окупацією, це буде початком великомасштабної війни. Незабаром речник Зеленського пояснив, що фразу президента буквально вирвали з тексту, а сам він лише навів гіпотетичний сценарій.

За два дні до війни Терехов, коментуючи ситуацію, був упевнений, що Харкову не загрожує опинитися в епіцентрі воєнних дій.

Читайте також:

• Де отримати гуманітарну допомогу у Харкові. Список адрес.

• Харківський губернатор розповів про ситуацію у Харкові та Харківській області станом на 1 квітня. Обстріли міста та області не припиняються.

• У Харківській області 31 березня безвісти зникли двоє дітей. У поліції повідомили, що у них із собою не було телефонів, тож зв'язатися з ними неможливо. Опубліковані орієнтування та фото зниклих дітей. Докладніше читайте у матеріалі на нашому сайті.

• У Харківській області морпіхи зупинили ворожі танки за допомогою мін. Радник Міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко опублікував фотографії з місця бою.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися