Війська РФ знову викрали чиновників із Харківської області

У Харківській області окупанти викрали двох голів громад

У Харківській області війська РФ викрали голову Циркунівської громади Миколи Сікаленка та голову Ольхівської громади Олександра Шмиголя. Про це розповіли на сайті Асоціації міст України.

Загалом у полоні в російських окупантів зараз перебувають 11 голів українських громад. Асоціація звернулася до низки міжнародних організацій із проханням підключитися до звільнення полонених представників місцевої влади.

Варто зазначити, що за даними від незалежних експертів з Conflict Intelligence Team, війська РФ викрадають українських чиновників і обмінюють їх на полонених солдатів. Ціна такого обміну буває різною. Зазвичай, одного чиновника, за даними CIT, обмінюють на 8 солдатів.

Контекст:

• На Харківщині зникли волонтери, які доставляли гуманітарну допомогу. Троє чоловіків не виходять на зв'язок із 3 квітня. Саме того дня вони вирушили до Балаклії відвозити гуманітарку.

 Жителі міста Лозова мають можливість евакуюватись до інших міст. Якийсь час тому голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов заявив про те, що жителям Лозової рекомендується евакуюватися з міста через загрозу нових ракетних ударів.

 По Україні вночі, 24 лютого, без оголошення війни війська РФ завдали ракетних ударів. Харків'яни масово почали покидати місто, скуповувати все у супермаркетах та ховатися у метро чи підвалах. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це якась спецоперація. Уряд РФ навіть заборонив своїм громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста. При цьому частину Харкова вже зруйновано.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися