Ворожі обстріли провокують пожежі в Харкові та області: які райони постраждали за минулу добу

За добу рятувальники здійснили 70 оперативних виїздів

Підрозділи ДСНС у Харківській області за добу, з 11 по 12 квітня, здійснили 34 виїзди на гасіння пожеж, спричинених ворожими обстрілами. Про це повідомляє прес-служба Харківської міської ради у Facebook.

Зазначається, що рятувальники виїжджали на гасіння пожеж житлових багатоповерхівок, приватних будинків, гаражів та автомобілів, складських будівель, об'єктів торгівлі та харчування, спричинених обстрілами окупантів.

Так, минулої доби пожежі сталися у Немишлянському (10 пожеж), Московському (9), Холодногірському (6), Київському (2) та Основ'янському (1) районах міста Харкова, а також Ізюмському (2), Богодухівському (2), Чугуївському (1) та Харківському (1) районах області.

Крім того, за добу рятувальники здійснили 70 оперативних виїздів, з яких три - на розбирання завалів та вісім - на допомогу населенню, а 59 - на ліквідацію пожеж: 34 - викликані обстрілами, 13 - пожеж в екосистемах, викликаних необережним поводженням з вогнем підпалом, 12 – пожеж у приватному секторі та на об'єктах, що сталися з інших причин, не пов'язаних із війною. Минулої доби рятувальники виявили тіла 11 загиблих, які отримали смертельні травми внаслідок обстрілів, з них одна дитина 2009 р.н., а також дев'ять постраждалих.

Також за добу піротехнічні підрозділи ДСНС здійснили 51 виїзд для розмінування боєприпасів та знищили 98 вибухонебезпечних предметів.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що, за даними Генштабу Збройних Сил України, окупаційні війська Російської Федерації продовжують часткове блокування Харкова.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися