Синєгубов розповів про ситуацію на Харківщині: росіяни продовжують тероризувати мирне населення (ВІДЕО)

На даний момент підстав для евакуації Харкова немає

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов розповів про ситуацію у регіоні станом на 13 квітня. За словами голови ХОВА, ЗСУ утримують позиції, оборону Харкова та області, зміцнюючи свою військову присутність, резерви та озброєння. Відповідне звернення Синєгубов розмістив у своєму Telergam.

Губернатор повідомив про успіхи на Роганському та Дергачівському напрямках. На Ізюмському напрямку постійно ведуться бої з метою не пропустити противника у Донецьку та Луганську області.

Крім того, окупанти продовжують тероризувати мирне населення регіону. Минулої доби росіяни завдали близько 53 ударів з артилерії та РСЗВ. На жаль, за добу по області в результаті обстрілів окупантів постраждали 22 мирні жителі, з них - 3 дітей. Загинули – 7 людей. Дворічний хлопчик, який отримав поранення від обстрілу кілька днів тому, помер у лікарні.

"Ми нічого не пробачимо! Ворог діє жалюгідними методами, тероризуючи цивільних", - сказав Олег Синєгубов.

Глава ХОВА наголосив, що наразі підстав для евакуації Харкова немає. За словами чиновника, Збройні сили України щодня знищують багато техніки та живої сили ворога. Він закликав мешканців Харківщини вірити захисникам та зберігати спокій.

Нагадаємо, що за даними Генштабу ЗСУ, на Слобожанському напрямку російські окупанти продовжують частково блокувати та обстрілювати місто Харків з артилерії. Село Бабаї Харківської області зазнало низки пошкоджень та руйнувань житлової інфраструктури внаслідок обстрілу російських окупантів 12 квітня. В результаті загинув 37-річний чоловік, ще двоє мешканців населеного пункту отримали поранення.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися