Арестович відповів на питання про можливе застосування хімічної зброї у Харківській області

У 12 солдатів спостерігалися проблеми зі здоров'ям після того, як ворог використав невідому речовину

Інформація про застосування ворогом хімічної зброї потребує підтвердження. Проте швидко цього зробити не вдасться. Про це в інтерв'ю Марку Фейгіну заявив радник голови Офісу президента Олексій Арестович. Фрагмент відео у своєму Telegram-каналі опублікував радник голови МВС Антон Геращенко.

19 квітня від бійця ТрО Харкова Юрія Корсунова надійшла інформація про те, що нібито на Ізюмському напрямку ворог застосував снаряди з невідомою хімічною речовиною. Після цього деякі солдати мали ознаки хімічного впливу - запаморочення, блювотні рефлекси, зокрема з кров'ю, деякі мають опіки обличчя.

За словами Олексія Арестовича, у 12 солдатів спостерігалися проблеми з диханням та почервоніння очей. Також він підтвердив, що це могло статися у районі Ізюма.

"Тип визначити не можуть, бо там немає лабораторій, які можуть швиденько прибігти та виміряти. Смертельних випадків немає, але якась хімічна речовина, кажуть, що застосували. Це все вимагає уточнення", - сказав радник голови ВП.

Читайте також:

Голова Харківської обласної військової адміністрації розповів, що відбувається у Харкові та Харківській області на 56 день війни, 20 квітня. В одному з міст, що зараз під окупацією, російські військові намагаються вмовити місцевих вступати до лав їх збройних сил.

Як працює артилерія у Харківській області. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Лідер харківського "Фрайкору" посмертно став Героєм України. Чоловік загинув ще 25 березня під час битви проти війська РФ за село Мала Рогань у Харківській області. Чоловіка поховали у Холодному Яру.

Війська РФ обстріляли дуже гарний харківський храм.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися