Мер Харкова Ігор Терехов розповів про ситуацію у місті 20 квітня

Ситуація у Харкові залишається напруженою

З першого дня війни місто Харків зазнає обстрілів з боку окупантів, як з повітря, так і з землі. Проте зараз географія обстрілів трохи змістилася. Про те, як зараз живе місто та про загальну ситуацію мер Ігор Терехов розповів під час єдиного телемарафону.

Так, за словами градоначальника, раніше ворог більше обстрілював мікрорайони, які прилягають до Окружної дороги, а зараз географія розширилася і вже страждає на центральну частину міста.

"На сьогодні російський окупант знищив 1 929 житлових будинків. І знищення житлового фонду триває. Дуже багато людей сьогодні залишилися без даху над головою. Ми їх переміщуємо до шкіл, лікарень, дитячих садків, будинків-інтернатів, щоб забезпечити харчуванням, медикаментами та предметами першої необхідності. Вивозимо людей із зон-нульовок (там, де ведуться постійні обстріли)", - сказав Терехов.

Мер звертався до городян з проханням не виходити з укриттів без особливої потреби. Людям слід перебувати у бомбосховищах, на станціях метрополітену, у підвальних приміщеннях, щоби зберегти життя.

Терехов нагадав, що у місті працює гаряча лінія "1553". Волонтери та співробітники розвозять усі необхідні продукти та медикаменти людям прямо додому. Або ж люди можуть перебувати у бомбосховищах, куди постійно підвозять продукти, медикаменти та все необхідне. Таким чином, городяни можуть не виходити з безпечних місць і отримувати все необхідне.

Читайте також:

 Голова Харківської обласної військової адміністрації розповів, що відбувається у Харкові та Харківській області на 56 день війни, 20 квітня. В одному з міст, що зараз під окупацією, російські військові намагаються вмовити місцевих вступати до лав їх збройних сил.

 Як працює артилерія у Харківській області. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

 Лідер харківського "Фрайкору" посмертно став Героєм України. Чоловік загинув ще 25 березня під час битви проти війська РФ за село Мала Рогань у Харківській області. Чоловіка поховали у Холодному Яру.

 Війська РФ обстріляли дуже гарний харківський храм.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися